images provided by Simon Vermeer

images provided by Simon Vermeer

Wie ik ben

Hallo, ik ben Kim de Vos, leuk dat je mijn site bezoekt. Sinds 2002 werk ik als psycholoog (afgestudeerd aan de Universiteit Maastricht) . In 2007 ronde ik de postdoctorale opleiding tot Gezondheidszorg-Psycholoog (oftewel GZ-psycholoog) (aan het RINO te Utrecht) af. Mijn vakkennis en werkervaring heb ik aangevuld met verschillende vervolgopleidingen (zoals de opleiding tot Mindfulnesstrainer bij Hende Bauer en Voice-Dialogue bij Berry Collewijn en Lex Mulder) en door te werken met uiteenlopende cliëntenpopulaties.

Ik werk vanuit gerenommeerde therapie- en coaching stromingen (hier kun je meer over lezen onder aanbod), waar ik in geloof en die wetenschappelijk worden ondersteund. Deze therapieën hebben zich voor mij bewezen, in zowel mijn behandelingen als psycholoog, als in mijn eigen ontwikkeling.


Mijn stijl

In mijn werk maak ik makkelijk contact met verschillende mensen. Ik krijg vaak te horen dat ik toegankelijk ben, dat ik de ander makkelijk op zijn of haar gemak stel. Ik vraag op een prettige manier door. Mensen voelen zich begrepen. 

Ik hanteer een analytische en positieve aanpak. Met mijn belangstelling, inlevingsvermogen en gedetailleerde manier van denken, weet ik snel tot de kern te komen en dat inzicht op de ander over te dragen. Ik denk in mogelijkheden en zet analyses graag om in actie. Als iemand bijvoorbeeld het gevoel heeft klem te zitten, ga ik op zoek gaan naar wat er wel goed gaat en wat er wel lukt. We kunnen iets nog zo goed begrijpen, maar als we er niets mee doen, dan verandert er nog steeds niets. Met bijvoorbeeld oefeningen uit Voice-Dialogue, een methode waarmee we gaan kijken naar verschillende kanten in je (zie onder aanbod), zet ik samen met je analyses om in nieuw of ander gedrag.


Wat mij drijft

Als kind vroeg ik me al regelmatig af waarom we doen zoals we doen. 'Waarom gaan we allemaal zo verschillend met elkaar om, en waarom ook weer zo hetzelfde?' Ik raakte gefascineerd door de manier waarop we als mensen voelen en denken, en hoe verschillend we daar allemaal mee omgaan.  Waarom lukt het de één bijvoorbeeld wel en de ander niet om het verlies van een naaste een plek te geven. 'Waarom raakt iemand overspannen, terwijl een ander met dezelfde werkdruk fluitend naar zijn of haar werk gaat. Allemaal vragen die me bezighielden maar waarmee ik als kind en later als puber niet goed mee uit de voeten kon. Ik kon erover piekeren en werd onzeker als ik neigde die vragen op mijzelf te betrekken. Tijdens mijn studie kon ik daarentegen juist mijn lol op, met onder andere het bestuderen van het menselijk brein, ons menselijke en sociale gedrag. Ook wat betreft mijn eigen ontwikkeling. Mede dankzij coaching en leertherapie vond ik antwoord op veel van mijn vragen. Zo leerde ik accepteren dat ik iemand ben die altijd vragen zal blijven houden en de mens graag in al zijn facetten wil begrijpen, terwijl ik weet dat dat me waarschijnlijk nooit helemaal gaat lukken. Ik heb leren omgaan met mijn gepieker. De kennis en persoonlijke ervaringen, die mij meer rust en welzijn hebben opgeleverd, pas ik graag toe in mijn behandelingen.